Notater om europas-historie.net

Denne bloggen forteller om utviklinga av nettstedet www.europas-historie.net og lar interesserte delta i utviklinga ved å bidra med meninger og kommentarer.

Mitt foto
Navn:
Sted: Norway

Jeg er utdannet til cand.polit - har samfunnsvitenskapelig embetseksamen av høyere grad - og er så glad i bøker og historie at jeg prøver å skape en uavhengig levevei å arbeide med bøker på internett.

torsdag, juni 01, 2006

Ny tekst om Londons Arkitektur

En ny tekst om Londons Arkitektur er lagt ut på www.europas-historie.net

Denne teksten er bygd opp på en annen måte enn de fleste andre tekstene på dette nettstedet. En forskjell er at sammen med denne teksten er det mange bilder som illustrasjoner til teksten. En annen forskjell er at det er langt flere lenker til andre websteder i denne teksten enn i andre tekster på dette nettstedet. Det er lenker til nettsteder som kan være nyttige for personer som planlegger å reise til London. Og en tredje forskjell er selve oppbygginga av teksten. Først skrev jeg et referat av det Donald J. Olsen har skrevet om London i boka "The City as a Work of Art". Deretter har jeg med utgangspunkt i boka til Nigel R. Jones skrevet om en del kjente bygninger og byggeprosjekt og byggemåter, og for å skille dette fra referatet av Olsens bok har jeg laget rammer rundt disse beskrivelsene av bygninger etc. En fjerde forskjell er at denne teksten er mindre grundig enn tekster på dette webstedet bruker å være. En likhet mellom denne teksten og de tekstene som allerede er lagt ut på nettstedet er at den har ei historisk tilnærming til stoffet. Sannsynligvis skriver jeg mer om Londons historie.

Teksten bygger på følgende bøker:
Donald J. Olsen: "The City as a Work of Art - London, Paris Vienna"
Nigel R. Jones: "Architecture of England, Scotland, and Wales"

Hilsen
Tor Førde0 Comments:

Legg inn en kommentar

<< Home